Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών με διακριτικό τίτλο «Ενάλιον» η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Σκύρου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από κοινού με τους δημάρχους δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο και με ένα σύντομο χαιρετισμό παρουσίασε τους βασικούς σκοπούς του Δικτύου και τα μέλη του. Ο κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας ενός Δικτύου απαρτιζόμενο από νησιά με ενάλιους προορισμούς τονίζοντας τα οφέλη αυτής της συλλογικής προσπάθειας στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριου Κουρουμπλή, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία και εξήρε τη σημασία της συμβολής του Δικτύου τόσο την ανάπτυξη του τοπικού αλλά και του συνολικού εθνικού τουρισμού και εξέφρασε τη στήριξή του στο νέο φορέα.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η παρουσία του κυρίου Νανόπουλου, ο οποίος αφού συνεχάρη τους ιδρυτές του Δικτύου για την πρωτοβουλία, τόνισε μεταξύ άλλων την ισχυρή σύνδεση των ενάλιων προορισμών με τον πολιτισμό της χώρας μας καθώς καθένας από αυτούς είναι συνυφασμένος με σημαντικά ιστορικά γεγονότα, τονίζοντας τη δυνατότητα της συνολικής συμβολής του Δικτύου σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που συνδυάζει τον τουρισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Στην εισήγησή τους ο Δήμαρχος Κέας κύριος Γιάννης Ευαγγέλου και o Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Στράτος Χαρχαλάκης, σημείωσαν την πρόθεσή τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους τα νησιά που δραστηριοποιούνται με τον καταδυτικό τουρισμό, ώστε να προβληθεί με κοινές δράσεις το προϊόν, να τακτοποιηθούν οι θεσμικές εκκρεμότητες και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, με σκοπό να γίνει προσιτός ο ενάλιος πολιτιστικός πλούτος σε όσους έχουν την ικανότητα κατάδυσης, αλλά και στο ευρύτερο κοινό αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης εικονικής τεχνολογίας.

Εναρκτήρια εκδήλωση Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών

Να σημειωθεί ότι στο Δίκτυο συμμετέχουν οι εξής 8 δήμοι: Σκύρου, Ελαφονήσου, Κέας, Κυθήρων, Μεγίστης, Νισύρου, Οινουσσών και Ψαρών.

Ακολουθεί μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Κέας.

..