Την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, ο Δήμος Κέας φιλοξένησε μια αντιπροσωπεία δώδεκα ατόμων από την Κίνα, που δραστηριοποιούνται στην επαρχία της νότιας Κίνας, Guangdong (πλησίον του Χόνγκ Κονγκ). Οι επισκέπτες συνοδεύονταν από τον εκπρόσωπο της Ελληνοκινεζικής Ένωσης και διερμηνέα της αποστολής, κύριο Sidian Lan, ο οποίος ζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον εισερχόμενο τουρισμό από την Κίνα.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν αξιωματούχοι του Δήμου της περιοχής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Huizhou (με 5 εκατομμύρια κατοίκους) και μέλος της Ένωσης Διπλωματών Huang Zhizhong, που δραστηριοποιείται στον τουρισμό και στον κατασκευαστικό τομέα, άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και τρεις επιχειρηματίες που εξερευνούν τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Κέας προσέφερε στους επισκέπτες μια εκτενή ξενάγηση στο νησί. Παρουσιάστηκαν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα ενώ δόθηκαν πληροφορίες για την ζωή και την καθημερινότητα, την ιστορία, τον τουρισμό, τις προοπτικές ανάπτυξης και επένδυσης στον τουρισμό. Όταν ολοκληρώθηκε η περιήγηση, κατέληξαν στη Ιουλίδα, όπου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, το Ιστορικό Δημαρχείο και ακολούθησε γεύμα.

Επίσκεψη Ελληνοκινεζικής Ένωσης στην Κέα

Κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο του Δημάρχου, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, αλλά και σε θέματα επενδύσεων σε υποδομές στην Κέα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κέας, κύριος Δημήτρης Καβαλιέρος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Στέφανος Βρεττός.

Η αντιπροσωπεία και ο πρόεδρος Huang Zhizhong, έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την επίσκεψή τους στο νησί και την φιλοξενία. Εξέφρασαν ακόμα την επιθυμία να ξανά επισκεφθούν σύντομα την Κέα και να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας. Προσκάλεσαν μάλιστα τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να επισκεφθούν την πόλη τους, Huizhou, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο Δήμων. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Κίνας, η οποία ενισχύει κάθε χρόνο και περισσότερο τα νησιά των Κυκλάδων και τους υπόλοιπους προορισμούς της χώρας μας.

Επίσκεψη Ελληνοκινεζικής Ένωσης στην Κέα