Η Εθελοντική δράση μαθητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στην ακτή του Οτζιά Κέας με το σύνθημα «Βοήθησε και εσύ για να διατηρείται το νησί μας καθαρό και όμορφο». Με την δράση αυτή ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ιουλίδας συμμετείχε ενεργά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2017, που συντονίζεται πανελλαδικά από την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος). Στόχος της διοργάνωσης ήταν, εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των κατοίκων και των επισκεπτών της Κέας πάνω σε ζητήματα προστασίας ακτών και θαλασσών.

Στα πλαίσια της δράσης και αφού καθαρίστηκε η παραλία, έγινε καταγραφή όλων των απορριμμάτων που περισυλλέχθηκαν σε ειδικές φόρμες της HELMEPA. Παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της καταγραφής αυτής.

drasi otzia 001
Στη συνέχεια η Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Κέας, κυρία Σμαρώ Μπουρδουμπά, ενημέρωσε τα παιδιά για την σπουδαιότητα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις μεθόδους αποφυγής της ρύπανσης του. Μέρος της δράσης ήταν και αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο για τους μαθητές των σχολείων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας αλλά και:

  • τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων που μετέφεραν δωρεάν τους μαθητές,
  • το εστιατόριο «Οτζιάς Κουζίνα» για την παραχώρηση του χώρου τους και το κέρασμα χυμών,
  • τον Ισίδωρο Θεοχαρόπουλο για την προσφορά του σε αναψυκτικά,
  • την Marcie Mayer που προσέφερε μπισκότα από βελανίδι,
  • τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Οτζιά και τον πρόεδρο του Αντώνη Πατηνιώτη για την παρουσία και τα κεράσματα τους,
  • το κατάλυμα «Cavo Perlevos» για την παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιήθηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες και
  • τη γυμνάστρια, κυρία Λενιώ Ζούρου για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Η παραλία του Οτζιά, μία παραλία που φέτος βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία, είναι μία παραλία μοναδικού φυσικού κάλλους. Η προστασία της είναι σημαντική και η ευαισθητοποίηση όλων μας απαραίτητη. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους και σε άλλες παρόμοιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς.

otzias 9
otzias
otzias 7
otzias 5
otzias 2
otzias 4
otzias 3