Με ρεκόρ συμμετοχών και με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 για 3η συνεχή χρονιά οι Αγώνες Δρόμου KEA RUN, αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα, Ανδρέα Παούρη.

Με αφορμή τους αγώνες, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την Κέα για να συμμετέχει στην μοναδική αυτή διοργάνωση, να τρέξει στις όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές, να συνεισφέρει με τη συμμετοχή του στη στήριξη του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κέας και να γνωρίσει την Κέα. Η διοργάνωση KEA RUN 2017 περιελάμβανε τρεις αγώνες δρόμου – των 10 χλμ, των 5 χλμ και των 600μ. για παιδιά – με διαδρομές που ξεκινούσαν από το λιμάνι, διέσχιζαν το Γιαλισκάρι και το Βουρκάρι και έφταναν έως τον Οτζιά.

Στους αγώνες δήλωσαν συμμετοχή 305 άτομα και τερμάτισαν 274 δρομείς όλων των ηλικιών καθώς και πολλοί εθελοντές. Πρώτος στην κατηγορία των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με χρόνο 00:36:43, στην κατηγορία των 5 χλμ. ο ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με χρόνο 00:19:05, ενώ στα παιδιά την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Ο αγώνας έκλεισε με την απονομή των κυπέλλων και τη συμμετοχή των αθλητών, των εθελοντών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Κύπελλα, που ήταν ευγενική χορηγία της οικογένειας Παούρη, απονεμήθηκαν με σειρά κατάταξης στους:
KEA RUN 10 ΧΛΜ
Κατηγορία ανδρών: ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ STEVE
Κατηγορία γυναικών: ΜΠΙΤΖΕΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
Αγώνας για όλους 5 χλμ.
Κατηγορία ανδρών: ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΙΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κατηγορία γυναικών: ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΟΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Αγώνας 600μ. για παιδιά
Κατηγορία αγοριών: ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΓΟΥΛΑΣ ΑΚΗΣ
Κατηγορία κοριτσιών: ΔΕΜΕΝΕΓΑ ΑΘΗΝΑ, ΡΑΖΗ ΔΑΝΑΗ, ΜΠΕΣΙΡΙ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων στη σελίδα kearun.gr και φωτογραφίες από τη διοργάνωση εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου!!! Ο αγώνας KEA RUN καθιερώθηκε πλέον και θα οργανώνεται κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε την εταιρία ALL ABOUT RUNNING για την οργάνωση του αγώνα, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οικονομική υποστήριξη που μας παρείχαν, τους εθελοντές και τη Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας που όλοι μαζί συνέβαλλαν σε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κέας, κου Γιάννη Ευαγγέλου και της Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Κ., κας Μαρίας Ξυδοπούλου.

Kea Run 2017