Όχι μία, όπως κάθε χρόνο, αλλά τρεις Γαλάζιες Σημαίες για την Κέα φέτος!

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι φετινές βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει φέτος την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες ενώ το 2016 είχε την τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών.

Η Κέα φέτος κατέκτησε όχι μία, αλλά για πρώτη φορά τρεις Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες Κούνδουρος, Οτζιάς και Γιαλισκάρι. Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την οργάνωση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση, την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ασφάλεια, τα ναυαγοσωστικά θέματα, τις πρώτες βοήθειες, τις υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Σχετικά με τον Οτζιά και το Γιαλισκάρι, ο Δήμος Κέας πραγματοποίησε την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τις παραλίες (ναυαγοσωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, κάδοι απορριμάτων και ανακύκλωσης, τουαλέτες ΑΜΕΑ, ειδικό πλεούμενο όχημα ΑΜΕΑ). Έγιναν επίσης διαμορφώσεις, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες αυτές. Με τη μέριμνα του Δήμου πραγματοποιούνται τακτικά δειγματοληψίες για να διασφαλίζεται η ποιότητα των υδάτων που χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική».

Σχετικά με τον Κούνδουρο, η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, μετά από ενέργειες του κου Κώστα Καρούλη που διατηρεί την επιχείρηση του στην παραλία.

Για την παραλία των Ποισσών, έχουν γίνει αντίστοιχες ενέργειες από τον Δήμο Κέας και τους επιχειρηματίες της περιοχής και θα είναι υποψήφια για την επόμενη βράβευση.

BlueFlag2017

Η ανακοίνωση των βραβευμένων με «Γαλάζια Σημαία» ακτών και μαρινών της Ελλάδας για το 2017 έγινε σε επίσημη εκδήλωση στη Γλυφάδα, στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Κέας, κος Γιάννης Ευαγγέλου. Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ.

Ταξιδέψτε στις όμορφες παραλίες της Κέας μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο!