Τα φεστιβάλ της Κέας

Η Κέα είναι ένα νησί με δραστήρια πολιτιστική ζωή. Κυρίως από το Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως το Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων, η Γιορτή Παραμυθιών, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Λάμπρου Κατσώνη κ.ά.

Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων

Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων

Το Φεστιβάλ αυτό διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 με ενθουσιασμό και μεγάλη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της Τζιας κι έτσι έγινε στόχος η καθιέρωση του. Είναι το πιο «μυρωδάτο» φεστιβάλ του καλοκαιριού. Η καρδιά της τζιώτικης υπαίθρου χτυπά σε μία γιορτή μεγάλου γαστριμαργικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Γνωρίστε τη μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της τζιώτικης φύσης, μιλήστε με τους παραγωγούς, μάθετε τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε προϊόν, ενημερωθείτε για τις ευεργετικές ιδιότητες τους και γευτείτε την τοπική κουζίνα. Φεύγοντας μπορείτε να πάρετε μαζί σας και μία γεύση από Τζια, καθώς τα περισσότερα προϊόντα διατίθενται προς πώληση. Μην χάσετε την πιο γευστική γιορτή του καλοκαιριού, ένα πανηγύρι αρωμάτων, χορού και μουσικής!

Γιορτή Παραμυθιών

Ένα νησί με τόσους μύθους και παραμύθια από την αρχαία παράδοση ως τις μέρες μας δεν θα μπορούσε παρά να είναι η πατρίδα μιας λαμπρής Γιορτής Παραμυθιών. Κάθε Ιούλιο παραμυθάδες, χαρισματικοί αφηγητές, μουσικοί και καλλιτέχνες  από όλον τον κόσμο σας προσκαλούν στην Κέα για αυτό το ιδιαίτερο διεθνές φεστιβάλ, στόχος του οποίου είναι να διαδώσει και να διασώσει τους λαϊκούς μύθους, τις δοξασίες και την παράδοση. Οι νύμφες και οι νεράιδες αφήνουν για λίγο τις πηγές τους και ξεπροβάλλουν στις ακρογιαλιές, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, τις πλατείες του νησιού και όπου αλλού απλώνεται η γιορτή.

Γιορτή Παραμυθιών - Κέα
Την Κεφάλα

Γιορτές στη μνήμη του Λάμπρου Κατσώνη

Μια ακόμη σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο στο νησί από το 2011 είναι οι Γιορτές  Μνήμης στον τοπικό ήρωα Λάμπρο Κατσώνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα σχετικά με τη ζωή και τη συμβολή του Λάμπρου Κατσώνη στην ιστορία της Κέας, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς και λαογραφικούς χώρους και παραδοσιακούς χορούς.

Ανακαλύψτε ακόμα...

Η ιστορία του νησιού

Μονοπάτια

Καταδύσεις

Παραλίες

X