Τέχνες

Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, η Κέα υπήρξε ένα νησί με έντονη καλλιτεχνική δράση. Σήμερα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τόσο την πολιτιστική αυτή κληρονομιά μέσα από τα μνημεία και τα μουσεία του νησιού αλλά και να συμμετάσχει σε ένα πλήθος πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής του. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αποκορύφωμα την τουριστική σεζόν, η Κέα έχει να προσφέρει εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς των τεχνών: μουσική, εικαστικά, θέατρο, λογοτεχνία, ποίηση, κινηματογράφος, φωτογραφία, χορός και πολλά άλλα.

 

Στην Κέα θα έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε τις διακοπές σας με ιδιαίτερα φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες και παραστάσεις.

Τέτοιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διοργανώνονται συνήθως από τον Δήμο Κέας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σιμωνίδης ο Κείος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποισσών, τον Σύλλογο Φίλων Κέας, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Ιουλίδα, τις ιδιωτικές γκαλερί αλλά και άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε φυσικά σε αυτό τον ιστότοπο αλλά και σε ανακοινώσεις σε κεντρικά σημεία στο νησί.

Ανακαλύψτε ακόμα...

Η ιστορία του νησιού

Μονοπάτια

Καταδύσεις

Παραλίες

X