Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Κέας στην διεθνή Έκθεση σκαφών αναψυχής και θαλάσσιου τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο MESSE στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας από τις 21 έως και τις 29 Ιανουαρίου 2017.

NRW-Ministerpräsidentin Hannelore Kraft und Düsseldorfs Oberbürgermeister Thomas Geisel eröffneten am Samstag um 9:30 Uhr die 48. boot in Düsseldorf. Die feierliche Zeremonie mit dem traditionellen Glockenschlag Glasen war ein stimmungsvoller Auftakt zur weltweit größten Wassersportmesse. Kraft betonte, dass NRW mit seiner Vielzahl an Seen und Flüssen und 250 Kilometern an Wasserstraßen hervorragend für den Wassersport geeignet ist. Als Beispiel für ein gelungenes Konzept für ein gelungenes Naherholungsgebiet nannte sie den Dortmunder Phoenixsee, der auf dem Gelände eines ehemaligen Stahlwerkes angelegt wurde. Der künstliche See ist heute mit seiner modernen Marina sowohl bei Seglern als auch Elektro-Motorsportlern und Paddlern ein beliebtes Freizeitparadies. Die Ministerpräsidentin wünschte Ausstellern, Besuchern und Messemachern „Glück auf“ und „immer eine Handbreit Wasser unter dem Kiel“. Um 9:50 läutete das offizielle „ribbon cutting“, der Schnitt durch das blaue Band, durch Kraft, Geisel, boot-Präsident Robert Marx und Messechef Werner Matthias Dornscheidt den offiziellen Start in die boot 2017 ein. Bis zum 29. Januar präsentieren sich in Düsseldorf 1.800 Aussteller aus 70 Ländern mit ebenso vielen Booten in 17 Messehallen.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοργανωτή, (μέσω του Έλληνα γενικού διευθυντή κυρίου Πέτρου Μιχελιδάκη) 242.000 επισκέπτες από τις χώρες, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία αλλά και από χώρες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και άλλες πέρασαν από τα περίπτερα της έκθεσης.

Το περίπτερο του Δήμου Κέας είχε εγκατασταθεί στην αίθουσα Νο 3 (για καταδυτικές δραστηριότητες) εκ των 9 συνολικά αιθουσών, στις οποίες εξέθεσαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους 800 εκθέτες από 70 χώρες με σκοπό να προσελκύσουν επαγγελματίες και καταναλωτές ενδιαφερόμενους για τον θαλάσσιο τουρισμό. Το βασικό θέμα του περιπτέρου της Κέας ήταν οι καταδυτικές δραστηριότητες, ενώ δόθηκε έμφαση και στην προβολή του νησιού σαν προορισμός θεματικού τουρισμού.

Η υποδοχή της Κέας ήταν εντυπωσιακή και η αναγνωρισιμότητα μεγάλη, χάρη στο Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την βύθιση του Βρεταννικού, που έγινε στην Κέα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μέσα στις 9 αυτές μέρες μοιράστηκαν 1000 περίπου φυλλάδια σε επισκέπτες που ζήτησαν πληροφορίες, και άλλα τόσα σε περαστικούς και περίπτερα άλλων εκθετών.

boot17_3   

Στην επιτυχία της Έκθεσης συνέβαλλε και η αναφορά του ιδίου του Δημάρχου του Ντύσελντορφ στην Κέα, στα εγκαίνια της Έκθεσης, καθώς και οι προσωπικές επαφές του Δημάρχου της Κέας Γιάννη Ευαγγέλου, τόσο μαζί του, όσο και με τον Γενικό Πρόξενο στην πόλη, κύριο Γρ. Δελαβέκουρα. Αμφότεροι ενίσχυσαν ιδιαίτερα την προβολή της Κέας στην Έκθεση, καθώς και της δουλειάς που έχει γίνει στις θεματικές μορφές τουρισμού, που προσφέρονται στο νησί, με έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό και τις καταδυτικές δραστηριότητες.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από καταδυτικά κέντρα και εξειδικευμένους διοργανωτές από την Ευρώπη να διοργανώσουν τουριστικά πακέτα με την Κέα. Παρόμοιο ενδιαφέρον εκδήλωσαν αρκετά μέσα ενημέρωσης για να έρθουν στο νησί και να την καλύψουν δημοσιογραφικά. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν επίσης δημοσιεύματα με θέμα την Κέα και το Διεθνές Συνέδριο του Οκτωβρίου, δεδομένου ότι πολλοί επισκέπτες ανακάλυψαν το νησί μέσω αυτών των δημοσιευμάτων.

Με αφορμή το ενδιαφέρον αυτό, προγραμματίζονται ενημερωτικές επισκέψεις στην Κέα, κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.

Διαβάστε το δελτίο τύπου των διοργανωτών της έκθεσης εδώ.

boot-kea-2017   boot-kea-2017-2

X