Από τις 18 έως τις 21 Μαΐου o Δήμος Κέας συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην τουριστική έκθεση “Ελλάδος Γεύση” (18-21/05/2017), που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. O Δήμος φιλοξένησε στο περίπτερο του τους παραγωγούς του νησιού μας και μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών και εκπροσώπους των επαγγελματιών έδωσε το δυναμικό παρόν του στην έκθεση. Σκοπός μέσα από τη συμμετοχή αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή προβολή του νησιού μας και η προώθηση των προϊόντων της Κέας, καθώς η έκθεση είχε ως κεντρικό θέμα τη γαστρονομία και την προβολή και διάθεση των τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, προβλήθηκαν ο τουρισμός, σε όλες του τις εκφάνσεις και ο πολιτισμός κάθε γωνιάς της χώρας μας.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι παραγωγοί Αλέξανδρος Λυμπερόπουλος, Πέτρος Μαρούλης και Γαρυφαλλιά Γλαμπεδάκη, Ανδρέας Μουζάκης με φυσική παρουσία. Περισσότεροι παραγωγοί όμως διέθεσαν τα προϊόντα τους και προβλήθηκαν στο χώρο του παραδοσιακού παντοπωλείου της έκθεσης, όπως η Μάρσι Μάγιερ, ο Σάββας Χριστοδούλου, η Ζηνοβία Πατητή, ο Ανδρέας Μουζάκης, η Κατερίνα Πολίτη, η Οικογένεια Παούρη Γεώργιου, ο Αλέξανδρος Λυμπερόπουλος, ο Πέτρος Ξέστερνος (προϊόντα ροδιού) και ο “Θυμαρότοπος” (προϊόντα μελιού), όπως και προσέφεραν προϊόντα για κέρασμα στους επισκέπτες.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κύριο Μυκωνιάτη Αλέξανδρο και το νεοσύστατο τυροκομείο της Κέας, το “Τυράκειον”, για τα προϊόντα που προσέφερε για το μαγείρεμα και το παραδοσιακό τζιώτικο κέρασμα που απόλαυσαν οι επισκέπτες της “Ελλάδος Γεύση” και την κυρία Δήμητρα Βρεττού – Λαγκώνη για τις συνταγές, τις πρώτες ύλες και τις ιδέες της, τον κύριο Πέτρο Καβαλιέρο για την ευγενική προσφορά της τζιώτικης λόζας και την προθυμία του και βέβαια τον κύριο Δεμένεγα Δημήτρη για την ευγενική και απλόχερη προσφορά του σε αρτοπαρασκευάσματα και παστέλια δικής του παραγωγής. Ευχαριστούμε επίσης τον ιδιοκτήτη του cocktail bar “Zeus Faber”, στο Βουρκάρι, κο Πότη Σταυρόπουλο, και τον bartender του Πάνο Τράντα, και τον κο Γιάννη Σερντάρι συνιδιοκτήτη του νέου πολυχώρου “Stage 3”, για τη συνταγή των cocktails με βάση το λικέρ και το σιρόπι ρόδι τα οποία ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν στην έκθεση.

Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Κέας “Η Μελίτη” και τα μέλη του για την συνεισφορά τους στην προετοιμασία για την έκθεση και την παρουσία τους στο περίπτερο της Κέας. Τέλος ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κο Στέφανο Βρεττό για την υποστήριξη της όλης προσπάθειας και τη σύζυγό του Κατερίνα για την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή της στο περίπτερο της Κέας κατά την διάρκεια της έκθεσης.

kea-ellados-gefsi