Μεγάλο ενδιαφέρον και σχόλια ικανοποίησης δημιούργησε η παρουσίαση της Νέας Οπτικής Ταυτότητας και Επικοινωνίας στους συμμετέχοντες επαγγελματίες του νησιού. Την παρουσίαση έκανε ο κος Γιάννης Καρλόπουλος, καταξιωμένος γραφίστας της εταιρείας Karlopoulos and Associates. Η νέα αυτή οπτική ταυτότητα του Δήμου Κέας έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών και πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα επίσημα έγγραφα και δραστηριότητες του Δήμου, σαν έμβλημα του Δήμου, αλλά και σε όλες τις εμπορικές και επικοινωνιακές ανάγκες του νησιού.

Η έμπνευση ήταν η Κέα ως Υδρούσα, οι δροσεροί της άνεμοι – κληρονομιά από τον Αρισταίο κι ένα φουρφούρι που όλο γυρίζει. Και ακόμα, τα Αρχαϊκά χρόνια -όταν η Κέα αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα οργάνωσης- και η Τετράπολις. Κι όλα αυτά μέσα σε έναν κύκλο, όχι όμως ολοστρόγγυλο. Σε έναν κύκλο από χέρι ανθρώπινο, σαν αρχαίο νόμισμα. Γιατί η Κέα είναι οι άνθρωποι της και το έργο τους, το πνεύμα τους και η ιστορία τους.

Logo-Dimos

Τα δύο λογότυπα, του Δήμου και του προορισμού της Κέας αλληλοσυμπληρώνονται όπως οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Δεν αποτελούν, όπως τόνισε ο δημιουργός τους, προσπάθεια για απεικόνιση, αποτελούν σύμβολα, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει και με κάθε λογότυπο.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Δήμαρχος, κος Γιάννης Ευαγγέλου, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η ύπαρξη μίας οπτικής ταυτότητας, η οποία αφορά όχι μόνο το Δήμο αλλά και όλες τις δραστηριότητες του νησιού. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ένα νησί που διεκδικεί μια θέση στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας σαν ποιοτικός προορισμός έχει ανάγκη από μια ταυτότητα την οποία θα υιοθετήσουν όλοι οι επαγγελματίες της Κέας και θα γίνουν μέρος αυτής.

Στη συνέχεια η κα Άννα Ψύλλα, εξειδικευμένη συνεργάτης του Δήμου σε θέματα ηλεκτρονικής προβολής και προώθησης της Κέας, παρείχε συμβουλές για την ψηφιακή προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων. Έπειτα, παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχουν οι ιστοσελίδες και τα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης του Δήμου στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, τα οποία έχουν ως στόχο την προβολή των επιχειρήσεων τους και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού.

Τέλος, ο Δήμαρχος προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να συνεργαστούν με τον Δήμο και από κοινού να δημιουργήσουν μια δυναμική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Κέας μέσα από κοινές δράσεις βασισμένες στο προφίλ που παρουσιάστηκε σε αυτήν την ενημέρωση. Οι επαγγελματίες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εφοδιαστούν από το Δήμο Κέας την νέα οπτική ταυτότητα σε ηλεκτρονική μορφή, για να την χρησιμοποιήσουν στις επικοινωνιακές και λοιπές δραστηριότητες τους.

kea-presentation2 kea-presentation3 kea-presentation

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα οπτική ταυτότητα της Κέας μπορείτε να βρείτε εδώ.