Τελετή έναρξης του 23ου Διεθνούς Αγώνα Κυκλάδες 2017 «Cyclades Regatta» στο νησί τη Κέας

Στο όμορφο νησί της Κέας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 20:00 η επίσημη τελετή έναρξης του 23ου Διεθνούς Αγώνα Κυκλάδες 2017 «Cyclades Regatta» που διοργανώνει ο ΝΟΤΚ. 50 σκάφη με 400 περίπου ιστιοπλόους έφτασαν στο φιλόξενο λιμάνι της Κορησσίας.

Αντιπρόσωποι του Δήμου Κέας και του Λιμενικού Σώματος υποδέχτηκαν τους Καπετάνιους και τα πληρώματα που θα συμμετείχαν στους αγώνες στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης». Με τοπικά εδέσματα και άφθονο κόκκινο κρασί καλωσόρισαν τους ιστιοπλόους μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών «η Μελίτη». Η βραδιά συνεχίστηκε με διασκέδαση στο φιλόξενο Βουρκάρι.

regattakea2017

 

Εκκίνηση για το πρώτο σκέλος του 23ου Διεθνούς Αγώνα Κυκλάδες 2017 «Cyclades Regatta» από το νησί τη Κέας

50 Συνολικά σκάφη, ORCi, ORC Club και N/S, πήραν μια καθαρή εκκίνηση σήμερα το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου, στις 11:00 από τη Κορησσία της Κέας, με έναν χαμηλής έντασης Μαΐστρο (ΒΔ) έντασης 4 κόμβων. Οι ιστιοπλόοι από νωρίς ετοίμασαν τα σκάφη τους και προμηθεύτηκαν αρκετό νερό και αναψυκτικά, αφού η πρόβλεψη για υψηλή θερμοκρασία και χαμηλής έντασης ανέμους καθιστά τον σημερινό αγώνα δύσκολο αλλά και ενδιαφέροντα.

Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη τους τη μαεστρία ώστε να εφαρμόσουν την ιδανική τακτική, προκειμένου να διανύσουν τα περίπου 40 ναυτικά μίλια μέχρι τον Φοίνικα της Σύρου στον συντομότερο δυνατόν χρόνο και να τερματίσουν εγκαίρως. Ιστιοπλόοι και διοργανωτές ετοιμάζονται για μία ακόμη συναρπαστική εβδομαδιαία αναμέτρηση.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και… καλές θάλασσες!

kea regatta